Miten pyöräilyreput eroavat muista repuista?
Koska satulassa alkaa nopeasti hikoilla, selän tuuletus (ilmavirta) on erittäin tärkeää. Nämä ovat tärkeämpiä kuin esimerkiksi lantiovyö, joka on erittäin tärkeä vaelluksella. Pyöräillessäsi olet eteenpäin kumartuneena. Et kanna painoasi lantiollasi, vaan enemmänkin olkahihnoillasi ja selälläsi. Kapeampi lantiovyö antaa sinulle myös enemmän liikkumisvapautta taivutusasennossa, erityisesti polkiessasi. Tämän vuoksi kantamisjärjestelmä eroaa tavanomaisesta vaellusreppuun verrattuna.
Polkupyöräreppujen leikkaus on myös kapeampi, koska se on toisaalta tärkeää myös aerodynamiikan kannalta ajettaessa ja toisaalta käsien liikkumisvapauden kannalta. Jos esimerkiksi ratsastat polkua pitkin seisaaltaan, on tärkeää varmistaa, etteivät käsivarret ja kyynärpäät hankaa reppua vasten.
Et myöskään tarvitse pidikkeitä vaellussauvoille. Sen sijaan tarvitset kypärätelineen.
Pyöräilyyn tarkoitetun repun valmistaja sovittaa sen vuoksi hyvin huolellisesti käyttötarkoitukseensa.
Pienet asiat ratkaisevat: Pyöräilyreppujen varustetiedot
Hyvät pyöräilyreput, kuten päiväreput tai vaellusreput, on jaettu hyödyllisiin lokeroihin. Vaatteet, ruoka ja työkalut voidaan säilyttää optimaalisesti ja, mikä tärkeintä, löytää ja ottaa pois nopeasti. Ihannetapauksessa pyöräilyrepussa on oltava ulostuloaukko juomaputkea varten. Näin se toimii myös nesteytysreppuna. Hyvässä pyörärepussa on myös ylimääräinen lokero kypärän kiinnittämistä varten ja käytännöllinen lokero pyörälukolle.
Lisävarusteet: Pyörärepun turvallisuus
Passiivisen turvallisuuden lisäämiseksi pyörärepussa tulisi olla heijastimet ulkopuolella. On myös eduksi, jos siinä on kiinnitysmahdollisuus (hihna), johon voit kiinnittää ylimääräisen takavalon. Jos repussa on sadesuoja, sen tulisi olla kirkkailla väreillä suunniteltu ja siinä tulisi myös olla heijastimet. Tämä lisää turvallisuutta huonolla säällä. Maastopyöräilijöiden pyöräreput, joissa on integroitu selkäsuoja
Maastopyöräilijöiden pyöräreput, joissa on integroidut selkäsuojat
Jos ajat maastopyörälläsi paljon alamäkipolkuja, voit harkita sellaisen repun hankkimista, jossa on integroitu selkäsuoja. Näin lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Selkärankasi on optimaalisesti suojattu ja sinulla on silti säilytystilaa vedelle ja varusteille.
Miten säädän pyöräreppuni oikein?
Vastaus on melko yksinkertainen: Mukavasti! Se ei saa puristaa tai hiertää ajaessasi. Ja nykyaikaisten kantolaitteiden ansiosta voit säätää olkahihnoja ja lantiovyötä nopeasti ja helposti, kunnes kaikki sopii. Joissakin malleissa voit poistaa lantio- tai lantiovyön kokonaan, jos se häiritsee sinua.
On olemassa joitakin erityisesti naisille tarkoitettuja reppuja, jotka on mukautettu optimaalisesti naisen anatomiaan. Ne on muotoiltu hieman eri tavalla kuin unisex- tai miesten reput, ja ne mukautuvat paremmin naisen vartaloon.
Minkä repun valitsen maantiepyöräilyyn?
Maantiepyöräilyssä painolla ja aerodynamiikalla on vielä suurempi merkitys kuin maastopyöräilyssä. Siksi kannattaa valita reppu, joka on pieni ja kevyt.
Jos olet suunnitellut pitkää retkeä maantiepyörällä, jossa tiedät, että et pysty täyttämään juomavettäsi ja että kaksi vesipulloa eivät riitä, voit ottaa mukaan myös juomarepun. Riippuen juomarakosta, sinulla on silloin mukanasi 2 litraa enemmän nestettä ja hieman lisää säilytystilaa.
Lasten pyöräilyreput
Meillä on myös laaja valikoima pyöräilyreppuja lapsille. Lasten reput ovat vastaavasti pienempiä kuin "aikuisten" reput, mutta silti supervarusteltuja. Pehmustetut olkahihnat, käytännölliset ulkotaskut ja turvaheijastimet kuuluvat yleensä vakiovarusteisiin. Erityisen käytännöllinen on rintahihna, joka estää reppua liukumasta.
Näin varustautuneina tytöt ja pojat voivat ylpeinä ja iloisina ottaa omat juomansa ja ruokansa mukaan retkelle, aivan kuten aikuisetkin.