Siirry pääsisältöön Siirry hakuun Siirry päänavigointiin
e-bike-hardtail-kaufen-mhw-bike-2025

Kenelle e-pyörän hardtail sopii - Miksi e-pyörän hardtail on juuri oikea pyörä minulle?

Lyhytkään kiertoajelu metsään kotimatkalla ei enää e-MTB:n ansiosta liity äärimmäiseen ponnisteluun ja negatiivisiin ajatuksiin, vaan tarjoaa tasapainoa ja terveellisen tavan käsitellä työstressiä. Lisäksi sähkömoottorin tuesta johtuva painon lisääntyminen jää vähemmälle huomiolle. Olipa kyseessä sitten naisille, miehille, nuorille tai vanhoille, matalammalla yläputkella tai hieman pienemmällä rungolla ja pyörillä, e-mountainbike-pyörien joukosta löytyy sopiva malli jokaiseen tarpeeseen. Saksan tieliikennelupamääräysten (StVZO) mukaan e-MTB-pyöriä ei ole hyväksytty tieliikennekäyttöön, mutta e-MTB-kiintopyörä voidaan helposti jälkiasentaa valoilla, heijastimilla, lokasuojilla ja niin edelleen.

Minkä e-MTB-kiintopyörämerkin kannattaisi ostaa?

Nykyaikaisille e-pyörille asetetaan nykyään suuria vaatimuksia. Käytettyjen materiaalien suorituskykyä ja kestävyyttä on tutkittu paljon. Vaatimukset ja laatuvaatimukset ovat samat, olipa kyseessä sitten matkapyörä tai sähköpyörä. Tunnistat hyvän pyörän tai hyvän merkin rungosta, jousitushaarukasta tai jarru- ja vaihteistojärjestelmästä. Nämä osat altistuvat suurimmalle kuormitukselle. Siksi kaikki tarjoamamme merkit tarjoavat korkeat laatustandardit, ja on itsestään selvää, että kaikki pyörämme käyvät läpi tiukat laatutestit. Merkit, kuten Cube, Ghost, Scott, Haibike, Focus, Trek, Kalkhoff, Winora, Diamant ja Conway, tarjoavat kaikki edellä mainitut laatuominaisuudet, ja niitä voidaan poikkeuksetta suositella.

Parhaat sähköpyörän hardtailit - huippumerkit yhdellä silmäyksellä

Hardtail vai e-hardtail - kumpi e-pyörän hardtail kannattaa ostaa?

Hardtail-e-MTB on ehdoton yleismalli, ja se on täydellinen valinta sinulle, jos liikut pääasiassa kiinteällä maastolla tai maastossa helpoilla tai kohtalaisen vaikeilla poluilla. Verrattuna täysjousitettuun (e-fully) maastopyörään, jossa on kaksi jousitusta, hardtail-pyörässä on vain jousitus/teleskooppihaarukka pyörän etuosassa iskuja vaimentamassa. Takaosa pysyy siis jäykkänä, mikä lisää ajoturvallisuutta ja tarkempaa ajotekniikkaa. Lisäksi voimansiirto on huomattavasti parempi ja tehokkaampi, koska voimaa ei menetetä jousituksen kautta. Tasaisessa maastossa kiertäessä ja ylämäkeen ajettaessa MTB-kiintopyörällä voidaan saavuttaa myös suurempi nopeus. Hardtaililla on myös huomattava etu MTB fully -pyörään verrattuna painon suhteen, koska siinä käytetään vähemmän osia. Tämä tarkoittaa myös vähemmän huoltoa ja vähemmän kuluvia osia, mikä tekee MTB-kiintopyörän huollosta paljon helpompaa.

E-MTB-kiintopyörän tärkeät osat

Rungot valmistetaan mieluiten alumiinista tai hiilestä niiden alhaisen painon vuoksi. Hydrauliset levyjarrut takaavat paremman ajotekniikan ja lyhyemmät jarrutusmatkat. Pyörien osalta voit valita 27,5 tuuman ja 29 tuuman pyörien välillä. 27,5 tuuman pyöriä suositellaan erityisesti alamäkeen suuntautuneille maastopyöräilijöille, sillä ne ovat huomattavasti ketterämpiä ja tarjoavat silti tietynlaisen tasaisuuden. Niistä on kuitenkin haittaa pidemmillä retkillä ja pitkillä matkoilla, koska niiden vierintäominaisuudet ovat huonommat ja ne menettävät siksi nopeutta. Nyt on mahdollista käyttää myös 27,5+-pyöriä. Hieman leveämmät pyörät, joiden painoa sähkömoottori tasapainottaa, tarjoavat paremman pidon. Noin 1,70 metrin pituudesta alkaen ja retkipyöräilijöille suositellaan 29-tuumaisia pyöriä, sillä niillä on mukavampi ajaa ja suuren poljettavan energian ansiosta voit kulkea pidemmän matkan. Ne tarjoavat myös paremman pidon, mutta myös heikomman ohjattavuuden.

Hardtail-eMTB:n edut:

  • Edullinen hankintahinta
  • Pieni paino
  • Vähemmän huoltoa

Hardtail soveltuu erinomaisesti maastopyöräilyyn, maltilliseen alamäkiajoon ja pitkiin päiväretkiin.

Hardtail-eMTB:n haitat:

  • Vähemmän nopeutta
  • Vähemmän voimansiirtovoimaa
  • Vähemmän vakautta

Täysjousitetun pyörän edut:

  • Täysjousitus vähentää kuoppia
  • Enemmän voimaa
  • Täysi hallinta maastossa

Täysjousitetun pyörän haitat:

  • Korkeampi hankintahinta
  • Raskaampi
  • Enemmän huoltoa vaativa

Mikä pyöräkoko sopii minulle ja sähköpyörälleni? 29" tai 27,5"

Kriteeri 27,5 tuumaa 29 tuumaa
Sujuva ajo ★★★★ ★★★★★
Jäykkyys ★★★★★ ★★★★
Kaatumiskäyttäytyminen ★★★★ ★★★★★
Paino ★★★★★ ★★★
Kiihtyvyys ★★★★ ★★★
Ketteryys ★★★★ ★★★

Mitkä ovat 29-tuumaisen hardtail-e-pyörän edut?

29-tuumaiset pyörät ovat olleet erittäin suosittuja ja trendikkäitä jo vuosia. Aluksi maastopyöräpuristit suhtautuivat siihen kriittisesti ja sitä vaivasi ennakkoluulot, mutta polkupyöräteollisuus on tunnistanut trendin ja tehnyt siitä uuden standardin jatkuvan parantamisen avulla. 29-tuumaisten renkaiden etuna on, että ajo on erittäin tasaista. Tämä on suuri etu ja säästää energiaa pitkillä matkoilla sekä ylämäissä ja alamäissä.

Pyörät, joiden ympärysmitta on yli 27,5 tuumaa, selviytyvät lähes kaikista esteistä helpommin ja kulkevat pidempiä matkoja. Alkuperäiset ongelmat polkukäsittelyssä ja pienen rungon ulkonäössä on korvattu optimaalisesti rungon muotoiluun ja komponenttivalintoihin tehdyillä parannuksilla ja muutoksilla.

Mitkä ovat 27-tuumaisen sähköpyörän hardtail-rungon edut?

27,5 tuuman pyörät ovat looginen lisä isompien 29 tuuman pyörien rinnalle ja ihanteellinen kompromissi pienemmille pyöräilijöille ja trail-harrastajille. Tasaisen kulun ja kestävän ohjattavuuden yhdistelmä täyttää kaikkien pyöräilijöiden vaatimukset.
Se on ketterämpi kuin 29" pyörät, ja se sopii erinomaisesti maastoajoon ja mutkittelevaan maastoon, jossa on nopeat reaktioajat. Tämä luokka sopii erityisen hyvin 26" pyöristä vaihtamiseen.

27,5" yhdistää kahden maailman parhaat puolet yhdessä pyörässä, ja sen monipuolisuus on rajaton. Full tail tai hardtail - 27,5" on kultainen suhde ja täydellinen rengaskoko kaikille, jotka haluavat käyttää maastopyöräänsä niin kuin sitä pitääkin käyttää.

E-pyörän hardtail-moottorit, joissa on paljon tehoa - mitä moottorissa pitää huomioida?

Ennen kaikkea moottori on yksi tärkeimmistä komponenteista. Jokaisen e-mountainbiken keskipiste. Nykyaikaisissa e-MTB-pyörissä se on asennettu tehokkaana keskimoottorina suoraan alatukivarteen, jotta lisäpainon sijoittelu olisi optimaalinen. Tämä korvaa takanavan moottorin. Tämän ansiosta ajokäyttäytyminen on huomattavasti tasaisempaa ja vakaampaa. Sähköpyörämoottoreiden osalta tärkeitä asioita ovat aina enimmäispaino ja enimmäisnopeus. Valmistajamme päättävät, mitä moottoria/valmistajaa käytetään vaatimusten ja pyörän mukaan. Lyhyessä vertailussamme kuvaamme tärkeimmät erot suosikkimoottoreidemme välillä. Asiantuntijaneuvojamme vastaavat mielellään myös yksityiskohtaisiin kysymyksiin.

Sähköpyörämoottorit vertailussa

Boschin moottorin ominaisuudet:

Bosch Performance Line CX -moottori on valmistajan ehdoton suosikki. Moottorin valinnassa Bosch Performance Line CX -moottori on suunniteltu erityisesti maastokäyttöön moitteettomien suorituskykytietojensa ja innovatiivisen E-MTB-tilan ansiosta. Suuri vääntömomentti on olennainen ajossa. Tässä käytetään n. 85 Nm:n voimansiirtoa 250 watin teholla. Nykyaikainen tekniikka varmistaa, että moottorin teho toimii tasaisesti, jotta ajaminen on mukavaa jokaisessa mutkassa. Tehokas 625 Wh:n tai 750 Wh:n akku tarjoaa riittävästi energiaa. Ne on sijoitettu syvälle kokonaan tai osittain integroituun runkoon käsittelyn helpottamiseksi.

Esillä on musta Bosch sähköpyörämoottori Performance Line -sarjasta
Performance Line

Yamahan moottorin ominaisuudet:

Yamahan PW-sarjan yleisimmin käytetyissä ST-moottoreissa on nelitahtianturijärjestelmä. Tämä takaa parhaan mahdollisen tuen kaikissa tilanteissa. Myös voimansiirron tukialue on suuri, joten se soveltuu myös suurella askeltiheydellä polkemiseen. PW-sarjan ST-viritys tekee tästä voimansiirtoyksiköstä täydellisen monitoimimoottorin. Olipa kyseessä sitten aloittelija tai asiantuntija, maastossa tai maastossa, PW-sarjan ST tarjoaa ajamisen iloa ja erittäin mukavan tuen.

Yamaha-moottori, jonka nimellisteho on 250 W, maksimivääntömomentti 70 Nm ja akun kapasiteetti jopa 630 Wh, on enemmän kuin riittävä kaikissa tilanteissa ja tarjoaa runsaasti tehoa lähes kaikkiin polkuihin. Kantaman osalta voidaan sanoa, että mitä enemmän wattitunteja, sitä suurempi kantama. Tähän vaikuttavat kuitenkin myös muut tekijät, kuten sähköpyörän paino, oma painosi, valittu ajotila ja ajettava pinta.

Kantama riippuu suurelta osin akun kapasiteetista, joka mitataan ampeereina tai wattitunteina, moottorin tehosta ja valitusta ajotilasta. Suuremmissa akuissa on jopa 625 wattituntia, joten niiden kantama on jopa 140 kilometriä tasaisella maastolla ajettaessa. Tämä voi kuitenkin pienentyä tietyissä olosuhteissa. Tällaisia ovat esimerkiksi hyvin jyrkät rinteet, epätasainen pinta, hyvin kylmät lämpötilat tai kuljettajan paino. Jos paino on 50 kg, toimintasäde on suurempi kuin 100 kg painavalla ajajalla. Litiumioniakkujen käyttö takaa erittäin pitkän käyttöiän ja helpon käsiteltävyyden. Akku voidaan ladata sähköverkosta kotona tai jossakin nykyään kaikkialla Euroopassa laajalle levinneistä sähköisistä latausasemista.

Mikä koko sopii minun e-pyöräni hardtailiin? Laske rungon koko!

Jatka runkolaskuriin!

Mitä hyvä hardtail eMTB maksaa?

Hinnaltaan e-hardtail on paljon kiinnostavampi kuin e-fillari, sillä se on mahdollista saada jo 1500-1800 eurosta. Kultainen keskiarvo on noin 2500 €, mikä on vielä kohtuuhintaisen hintaluokan sisällä. Tämä hintaluokka tarjoaa paljon enemmän kuin lähtötason mallit. Moottori ja akku on usein integroitu kevyeen alumiinirunkoon visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. Tämä suojaa myös herkkää elektroniikkaa putoamisen sattuessa. Huippuluokan tuotteet alkavat noin 3500 eurosta, ja niissä on lähes yksinomaan täysin runkoon integroitu moottori ja akku. Tämä on usein valmistettu hiilestä, mikä tekee E-MTB-kiintopyörästä huomattavasti kevyemmän.

Saat lisätietoja ja yksilöllistä neuvontaa ottamalla yhteyttä puhelimitse tai käymällä pyöräkeskuksessamme Schwäbisch Hall - Hessental.

Millaisia maastopyöriä on olemassa?

Maastopyörät, maratonpyörät

Näitä maastopyöriä käytetään pääasiassa maastojuoksukilpailuissa. Ne ovat erittäin kevyitä (10-13 kg), niissä on laadukkaat komponentit ja ne ovat kotonaan metsäpoluilla, maateillä ja niityillä. Hyvä ohjattavuus ja voimansiirto ovat jokaisen maastopyörän ytimessä. Jousitusmatka on noin 100 mm - 120 mm.

Alamäkipyörä

Jyrkät ja vaativat reitit ovat tälle pyörälle helppoja, ja se hallitsee esteet helposti. Matala ohjauskulma ja täysin sisäänvedetty satula takaavat optimaalisen painopisteen. Paksut ja hyvin pitävät renkaat antavat tarvittavan pidon. Jousitusmatka on n. 1. 180 m - 250 mm.

Maastopyörät, maastopyörät ja enduropyörät

All-mountain-pyörät sopivat lähes kaikkeen. Tämä kalusto tekee sinuun erityisen vaikutuksen pitkillä retkillä vuoristoisessa maastossa (esim. Alppien yli) ja tasaisessa maastossa. Kevyet pyörät (n. 10 kg - 14 kg) ovat täydellisiä ulkoilukumppaneita, joihin voit aina luottaa nousuissa, laskuissa ja pienissä hypyissä. Monissa malleissa jousitusmatka voidaan lukita tai pienentää, mikä helpottaa ylämäkeen ajamista. Jousitusmatka on noin 120 mm - 160 mm. Enduropyörämme on kehitetty vielä laajempaan käyttöalueeseen. Näillä pyörillä hallitset nopeammat laskut, korkeammat hypyt ja helpommat nousut. Jousitusmatka on noin 140 mm - 180 mm.

Freeride-maastopyörä

Maastopyörämaailman teknikko! Erittäin jyrkät maastot, monimutkaiset esteet ja pitkät hypyt eivät ole ongelma. Se on sekoitus alamäki- ja crosspyörää. Jousitusmatka on n. 165 mm - 200 mm.

Fat bike - Pidetään hauskaa

Olipa kyse sitten lumesta, hiekasta tai irtomaasta, fatbike-pyörät tunnistaa yleensä paksuista, leveistä renkaista. Ne ovat kaksi kertaa leveämmät (4-4,8 tuumaa) kuin tavalliset MTB-renkaat. Tässä pyörätyypissä ei ole jousitusta. Hieman vähemmän ilmaa renkaassa antaa sinulle tarvitsemasi jousituksen suorituskyvyn.

Dirt jump -pyörä

Kuten nimestä voi päätellä, tämä muunnelma on lähinnä pyörätyyppi, jossa voit nousta pyörän selkään ja tehdä erilaisia niin sanottuja "temppuja" ilmassa. Hardtailin ja täyspyörän väliset rajat ovat nyt hämärtymässä.

Mikä luonnehtii naisille suunnattua e-pyörän hardtail-pyörää? Miesten vai naisten maastopyörä?

Kun valitset maastopyörää, kiinnitä erityistä huomiota naisille tarkoitetun e-pyörän hardtailin ominaisuuksiin. Ne eroavat toisistaan siinä, että ne takaavat mukavan ajoasennon poluilla ja retkillä ilman selkäkipuja tai epämukavuutta.

  • lyhyt kampiakselin varsi
  • viritetty jousituselementti
  • Erityinen satula
  • lyhyt ylävartalo ja lyhyt käsivarren ulottuma
  • Pienempi runkokoko tarkoittaa matalampaa seisomakorkeutta
  • kapeampi ohjaustanko ja kahvat
  • pieni käsijarruvivun säätö
  • Matala läpivienti tai trapetsimäinen runko

Naisten pyörä on järkevä pienemmän runkokoon vuoksi. Runkokoko XXS (13,5") on räätälöity naisten ergonomian mukaan, mutta sopii hyvin myös miesten malleihin. Useimmat mallit ovat jo erittäin hyvin tehtyjä ja räätälöityjä keskivartalotyypille, mutta vartalotyypeissä on suuria eroja. Jos sinulla on pienemmät kädet tai olet kaiken kaikkiaan siro, naisten malli sopii juuri sinulle.

Onko sähköpyörän hardtail-pyörässä hyödyllinen työntöavustin?

Kaikki sähköpyöräilijät eivät tarvitse tätä apua. Koska pyörän paino on kuitenkin huomattava polkupyörään verrattuna, tämä lisäominaisuus osoittautuu nopeasti erittäin hyödylliseksi. Työntöapu helpottaa myös käsittelyä valtavasti jyrkillä rampeilla. Työntöavusta on paljon hyötyä myös retkillä. Monilla pyöräilijöillä on suuria ongelmia ylämäkeen nousemisessa. Työntö- tai käynnistysavustimen käyttö helpottaa tätä tehtävää huomattavasti. Työntöavun tavoin myös käynnistysavun nopeus on rajoitettu enintään 6 km/h:iin, mutta apu on jonkin verran voimakkaampi.

Työntöavustimet helpottavat huomattavasti sähköpyörän hardtailin käsittelyä. Työntötuen edut ovat erityisen vakuuttavia seuraavissa tilanteissa:

  • Jos nautit vaikeakulkuisessa maastossa liikkumisesta
  • Jos joudut työntämään sähköpyörääsi kellariportaista tai maanalaisen parkkihallin ajoväyliltä
  • On liian jyrkkää polkea
  • Ajotekniikkasi ja moottorisi eivät anna sinun jatkaa ajamista.

Miten työntöavustin toimii?

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä mennä Sähköpyörien työntötuki

Minkä ikäisestä alkaen voin käyttää e-pyörän hardtailia?

Jos sähköpyörän moottori tarjoaa avustusta 6 km/h nopeuteen asti, ikärajaa ei ole. Jos moottori tukee sinua 25 km/h:iin asti, sinun on oltava vähintään 15-vuotias. Kaikkien yli 25 km/h nopeudella kulkevien sähköpyörämoottoreiden ikäraja on vähintään 16 vuotta.

Voinko lisätä lisävarusteita e-pyöräni hardtailiin?

Totta kai voit! Voit räätälöidä e-bike hardtail -pyöräsi täydellisesti tarpeittesi mukaiseksi ja varustaa sen täysin lisävarusteilla. Olipa kyse sitten laukuista, valaistusjärjestelmistä, tavaratelineistä, pyöränlukoista ja monista muista lisävarusteista.

Miten voin tehdä e-bike hardtail -pyörästäni turvallisen tieliikenteessä?

Sähköpyörät vaativat myös useita lisävarusteita, jotta ne saisivat kulkea Saksan teillä. Jotkin määräykset saattavat olla hieman epämääräisiä, mutta yksi asia on selvä: ongelmia syntyy, jos liikennevalvonta ei hyväksy valaistusta eikä sitä ole sertifioitu. Siksi olemme listanneet tarkalleen, mitä sinun on pidettävä mielessäsi, jotta voit ajaa aina laillisesti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Mitä tarvitset tieliikennelainmukaiseen sähköpyörään?

Hiili- vai alumiininen sähköpyörän hardtail - mikä runko sopii minulle?

Alumiininen sähköpyörän hardtail

Maastopyörän rungoissa käytetään puhtaan alumiinin sijasta 95-98-prosenttista alumiinin ja muiden metallien seosta, jota kutsutaan alumiiniseoksiksi. Maastopyörissä käytetään yleensä 6061-alumiinia, mutta monet yritykset käyttävät tästä materiaalista eri nimityksiä.

Alumiiniset sähköpyörän hardtailit

Hiilinen sähköpyörän hardtail

Vielä vähän aikaa sitten hiilikuituiset maastopyörät olivat melko harvinaisia. Teknologia on nykyään niin kehittynyttä, että hiilipyörät voivat helposti saavuttaa useimmat alumiinipyörät vakaudessa.

Koska hiilikuituja kudotaan eri tavoin, hiilen erityisominaisuuksia ei ole helppo määritellä. Erinomaisen muokattavuutensa ansiosta hiili on mahdollistanut rungonrakentajille aiemmin mahdottomien runkomallien luomisen. Jos siis törmäät polulla erityisen eksoottiseen runkoon, voit olettaa, että se on luultavasti tehty hiilestä.

E-pyörän hardtail hiilestä vai alumiinista - kumpi materiaali on parempi maastopyörääni?

Tähän kysymykseen ei ole yleistä vastausta. Molemmilla materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia, joista voi olla etuja tai haittoja käyttöalueesta riippuen.

Criterion Alumiini Teräs Hiili Titaani
Paino ★★ ★★ ★★★ ★★★
Vakaus ★★★ ★★★★
Pitkäikäisyys ★★★ ★★★★
Jäykkyys ★★★ ★★★ ★★
Vääntöjäykkä ★★ ★★★★ ★★★ ★★★