Ei ole väliä, oletko vasta alkanut innostua maantiepyöräilystä, oletko jo keskellä sitä vai oletko jo ammattilainen: Sillä missä muussa lajissa yhdistyy niin paljon urheiluvälineitä? Epäilemme, ettei ole muuta lajia kuin maantiepyöräily. Poikkeuksellinen tilanteemme Coronan ansiosta on tehnyt ammattilaispyöristä harvinaisuuden monien jälleenmyyjien keskuudessa. Mikään muu vuosi ei näytä yltävän vuoden 2020 myyntilukuihin, jolloin ensimmäinen lukitus käynnisti polkupyöräbuumin par excellence. Koska myyntineuvottelijamme ovat aina ennakkotilanneet uusimmat mallit kuukausia etukäteen, voimme tarjota parhaita tarjouksia jopa näinä myrskyisinä aikoina ja tarjota pyöriä, jotka muut ovat jo myyneet loppuun. Huolehdimme siis siitä, että meillä on tarvikkeita hyvissä ajoin etukäteen, jotta sinulla on paras mahdollinen valikoima. Loppujen lopuksi millään muulla alalla ei ole yhtä tärkeää löytää unelmiesi pyörää kuin extreme- ja ammattilaissegmentissä. Vietät monta tuntia koneesi kanssa jokaisen harjoituksen aikana, joten sinun on kiinnitettävä huomiota yksilölliseen suunnitteluun. Käytä aikaa SINUN pyöräsi valintaan, sillä sen on oltava enemmän kuin pelkkä keino päämäärän saavuttamiseksi. Sinun on voitava sulautua pyörääsi, muodostaa täydellinen kokonaisuus ja luottaa täysin kaikkien asiaankuuluvien komponenttien suorituskykyyn.
Mikä erottaa laadukkaan kilpapyörän?
Laadukkaimmat komponentit ja erittäin kevyt, aeromainendynamic -rakenne tekevät kilpapyöristämme sekä jalokiviä että todellisia suorituskykyisiä kilpakoneita. Tyypillisiä kilpapyörille ovat kevyet ja jäykät timanttirungot, kapeat kilpasatulat, kaarevat ohjaustangot ja hoikat, matalaprofiiliset renkaat sekä jäykät haarukat, jotka mahdollistavat viime kädessä - nykyaikaisimpien komponenttien ansiosta - huiman dynamic.
Maantiepyörässä istuin pysyy venytettynä, ja mukavan jousituksen puuttuminen lupaa maksimaalista tehokkuutta ja häviötöntä energiansiirtoa. Maantiepyörässä focus on täydellistetty aerodynamics sekä raskas toteutus, joka mahdollistaa voimakkaan polkemisen myös suurilla nopeuksilla. Nykypäivän kilpapyörät painavat keskimäärin 8-9 kiloa, mutta vähintään 6,8 kiloa. Rajat on asetettu säännöissä. Painopisteen vuoksi kilpapyörien turvallisuus jää aluksi taka-alalle StVZo:n osalta, mutta ne voidaan silti jälkiasentaa. Voit valita vaihteet ajotyylisi mukaan, vaikka ne eroavat toisistaan hienosäädön osalta. Välillä saat jopa elektronisen tuen: E-shift-järjestelmät, jotka reagoivat paljon tarkemmin ja nopeammin. Muut erot tekevät myös painavammat tai kevyemmät pyörät. Ohjaustangon tulisi sopia vartaloosi, mikä tarkoittaa, että muoto voi olla tärkeämpi kuin materiaali, sillä raajojesi kunto ei anna tietämättömyyttä anteeksi pitkällä aikavälillä. Tätä varten kannattaa ottaa huomioon varsi, jolla voit optimoida istuma-asentosi merkittävästi. Yleisen huomiosi tulisi kohdistua luotettavuuteen ja toimivuuteen. Tee siis yksilölliset mieltymyksesi kaikkien asioiden mittariksi, päätä mahdollisuuksien mukaan hinnasta riippumatta. Kilpa-alan tekniset tiedot antavat myös mahdollisuuden valita maasto- tai päällystettyjen ratojen välillä. Myös triathlonit nauttivat suurta suosiota, mikä tekee vaihtelumahdollisuuksista selviä. Valikoimastamme löydät tietysti myös cyclocross- ja triathlonpyörät.
Ajo-ominaisuudet riippuvat rungon laadusta
Hiili, puu, teräs tai alumiini tekevät eron, kun taas kalliimpi hiili vaimentaa iskuja optimaalisesti. Määrittele kilpapyöräsi tarkka käyttötarkoitus, jotta voit päättää, minkä tyyppinen pyörä on sinulle sopiva.
Aloita pienestä kerrasta ... Vai lasketko jo itsesi ammattilaisten joukkoon?
Tosiasia on, että alemmassa hintaluokassa on jo luotettavia pyöriä, mutta ammattilaispyöriin on suuri ero, kun tarkastellaan yksittäisiä komponentteja sekä pyörän ominaisuuksia. Se alkaa painosta, sillä usein juuri materiaali tekee eron, samoin kuin pyörä, jossa on ratkaisevia tekijöitä ketteryyden ja kiihtyvyyden kannalta.
Se, mitä vaaditaan aloittelijasta ammattilaispyöräilijään ja mitä myös edulliset mallit täyttävät, on riittävä mukavuus, sillä kaikki pyöräilijät istuvat satulassa pitkään eivätkä halua menettää ajamisen iloa pitkillä matkoilla. Onneksi pystymme mainostamaan halvempiakin pyöriä täynnä vakaumusta. Halvat mallit antavat vain tuntea, että hiili päihittää alumiinin istuintolppien osalta.
Hintaluokitus:
Aloittelijoiden kannattaa aloittaa 600-1500 euron hintaisista kilpapyöristä, kun taas keskiluokkaa palvelevat hyvin 1500-3000 euron pyörät. Ammattilaisena käytät mielellään jopa 10 000 tai 15 000 euroa, vaikka sopivia malleja löytyy myös 3000 eurosta alkaen - riippuen siitä, mitä ammattilainen etsii ...
Vanne vs. levyjarru
Yli 80 km/h nopeuteen yltävä ei halua tinkiä luotettavuudesta, varsinkaan jarrutustehokkuuden suhteen. Samalla jarrujen valinta jää kuitenkin makuasiaksi, sillä edut ja haitat ovat enemmän tai vähemmän tasapainossa. Mutta missä on levyjarrujen etu? Ratkaisevaa on esimerkiksi kyky hallita jarruvoimaa. Levyjarruilla tämä voima on paljon hienovaraisempi. Täällä muunnettu energia on kaiken kaikkiaan suurempi, tarvitset vähemmän voimaa, mikä antaa sinulle etua pitkissä alamäissä. Vaikka sää pettäisi, levyjarru ei pettäisi, ja kuluminen on minimaalista. Lopputulos on se, että levyjarru pitää aina lupauksensa, vaikka sääolosuhteet olisivat huonot, kunhan se on asennettu ja tyhjennetty oikein. Plussaa on myös pyörien vaihdettavuus, joka yksin mahdollistaa levyjarrun käytön. Johtopäätökset: Koska paino on erittäin tärkeä osa pyörääsi, sinun kannattaa miettiä tarkkaan, mitä komponentteja haluat käyttää. Punnitse tarkkaan, mitä haluat yksityiskohtaisesti. Laadukkaampaa levyjarrua varten kannattaa laskea 300-1000 euron hintaerolla, joka on sen arvoinen, jos et halua tehdä matkojasi riippuvaiseksi säästä ja/tai jos haluat enemmän turvallisuutta ja pitoa eli leveämmät renkaat, kuten matka- tai sorapyörissä. Kaiken kaikkiaan se riippuu siitä, mitä kilpailuja ajat ja missä urheilijaluokassa näet itsesi. Loppujen lopuksi sinun vaatimuksesi, ei lompakkosi, pitäisi päättää ajamisen ilosta. Voit harkita Gravel-Bike- tai Cyclocross-pyörää. Jälkimmäisessä on leveämmät ja karkeammat renkaat sekä levyjarrut, ja se sopii maastokäyttöön.
Mahdollisuuksia on enemmän kuin luuletkaan ...
Valinnan tuska, tai: joka haluaa tuskailla, valitsee ... triathlonin!